Avrupa Birliğine Girme Hevesiyle

Zina Suç Olmaktan Çıkarılıp Meşrulaştırıldı Mı?

Dinimizde haram ve günah olan bir şey fetva, meclis kararı ve kanunla meşrulaştırılamaz. Yasağı koyan Cenab-ı Allah'tır.

Peki ne kazandık? Hiç. Çok şey kaybettik. Ahlak değerlerimiz zayıfladı. Evlilikler azaldı. Mevcut aileler darmadağın olduğu. Boşanmalar çoğaldı, nüfus azaldı. Şimdi aile elden gidiyor. Nüfus nasıl arttırılır diye çareler arıyoruz.

Bu karardan sonra gayrimeşru ilişkiler arttı, toplumun mayası bozulduğu. Ahlaki duygular dibe vurdu.

Daha önce sapkın topluluklarının helakına sebep olan işler yayıldı. Hastalıklar çoğaldı.

Peygamber (as) bir hadislerinde şöyle buyurmuştu:

"Bir toplumda zina yayılırsa, o toplumda daha önce görülmeyen hastalıklar görülür ve yayılır. " (İbn-i Mace,

/fren: 10)

Dinimizde zina, en büyük günahlardandır. Cezası da çok ağırdır.

Kur'an'da:

"Zina ya yaklaşmayın" diyor. (İsra:32)

Bir ayete de:

"Fuhuşun yayılmasını arzu edenlere dünyada ve ahirette can yakıcı bir azap vardır. " (Nur:19) buyurulmuştu.

Bir uyarı da peygamber (as)dan:

"Başkalarının iffetine dokunmayın ki kendi eşleriniz ve kızlarınız iffetli kalsın. " (Diyanet Yayınları seçme hadisler: 143/11)

Bunları da Okumalısınız

Kafaya Takılanlar kitabından ve benzer konulardan seçilmiş yazılar