ZİNANIN HER TÜRLÜSÜNDEN KAÇINMAK
Her organın bir zinası vardır. Müslüman, zina ve zinaya götürecek her türlü davranış ve düşünceden uzak durmalıdır. Zira peygamber (a.s): “Zina eden Müslüman olduğu halde zina etmez.” buyurur.
Gerçek mümin, imanına zarar vermekten korkmalıdır. Kıyamet günü pişman olacağı iş yapmamalıdır. Amelini şeytana ve hak sahiplerine kaptırmaktan korkmalıdır. Ölüme hazırlıksız yakalanmaktan korkmalıdır. Dünya, evlat, hanım meşguliyeti derken Allah’a kulluğu unutmaktan korkmalıdır.
Mümin harama göz dikmeyecektir. Kur’an’da şöyle emrediliyor:
-“Resulüm! Mümin erkeklere gözlerini harama dikmemelerini ve ırzlarını korumalarını söyle.”
“mümin kadınlara da söyle: gözlerini harama bakmaktan alıkoysunlar; namus ve iffetlerini korusunlar. Ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler…
Dikkat çekecek şekilde yürümesinler.” (Nur: 30-31)
Bir ayette de: “Allah gözlerin hain bakışını ve kalplerin gizlediğini bilir.” diye ikaz yapılmıştır. (Mümin: 19)
Bir kutsi hadiste şöyle buyrulmuştur:
-“Namahreme bakmak iblisin oklarından bir oktur. Her kim benden korkarak onu terk ederse, zevkine bedel ona bir iman veririm ki, onun kuvvetini kalbinde duyar.” (H.H. Erdem, İlahi
Hadisler: 28)
Bakmak gibi baktırmak da günahtır. Göz resim çeker ve kalbe yerleştirir. Kalp Allah’ın evi olmaktan çıkar. Hz. İsa: “Gözünü kapattığın müddetçe, fercin zina etmez.” demiştir.
Gizli nikâh, flört, kapalı yerlerde yalnız karşı cinsle çalışma, dokunmak, lüzumsuz konuşmak bunların hepsi zinaya götüren şeylerdir. Bunlardan kaçınan zinaya düşmekten korunur.
Peygamber (a.s) şöyle buyurur:
-“Bir erkekle bir kadın yalnız başına kalınca, üçüncüsü şeytan olur.” (Tirmizi, Rada: 15) Bir kadının kayın biraderiyle yalnızlığına peygamberimiz “Ölümdür” cevabını vermiştir. (R.
Salihın: 1659)
İslam da manevi babalık, ablalık, ağabeylik diye bir şey yoktur. Yalnızlıklardan utanç verici olaylar olmuştur.
Peygamberimiz (a.s) hayızlı ile ilişkiyi şöyle yasaklıyor:
-“Hayızlı bir kadınla veya herhangi biri ile livata yapan veya bir kâhini tasdik eden kimse Muhammed’e ineni (Kur’an’ı) inkâr etmiştir.” (Ebu Davut: 4/15)
-“Hayızlı iken eşi ile ilişkide bulunan kimse veya çocuk cüzam olursa o kimse kendisinden başka suçlu aramasın.” (Cami us-Sağır: 2/168)
İslam’da nikâh dışı her türlü ilişki yasaktır. Kur’an’da: “Zinaya yaklaşmayın. Zira o bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” (İsra: 32) buyrularak zinaya giden her yol, her hareket yasaklanmıştır.
Bu konuda Resulullah (s.a.v) da şöyle haber vermiştir:
-“Bir yerde zina ve faiz yayılırsa oradakiler Allah’ın azabını hak etmiş olurlar.” (Ramuz el-
Ehadis: 53/17)
-“Lut kavminin iğrenç işini işleyen kimse lanetlidir.” (İ. Canan, Hadis Ans: 5/1616) Zinanın sebep olduğu hastalıklarla ilgili şöyle buyurur:
-“Bir yerde zina yayılırsa, orada bulaşıcı hastalıklar çoğalır. O yer halkı bilinmeyen hastalıklara maruz kalırlar.” (Ali Rıza Karabulut, Tıbb-ı Nebevi Ans: 1/37)
-“Bir yerde zina yapanlar çoğalırsa, orada ölümler artar.” (Muvatta: 2/460) Ümmü Seleme (r.a) peygamber (a.s) soruyor: -“Aramızda iyiler olduğu halde biz de helak mi oluruz?
Peygamber efendimiz şöyle cevap verir:
-“Evet, pislik (Zina) artarsa!” (Muvatta Kalem: 22)
-“Bir yerde zina ve faiz yayılırsa, oradakiler Allah’ın azabını hak etmiş olurlar.” (Ramuz el-
Ehadis: 53/17)
-“Yedi kat yer, yedi kat gök zina eden yaşlılara lanet eder. Zina edenlerin kokusu cehennem halkını rahatsız eder.” (Ramuz el-Ehadis: 100/11)
Müslüman her haramdan, her günahtan korunmadan kolay ve güzel ölümle ölmez. Allah Kur’an’da:
-“Gerçek mümin iffetini korur.” (Müminun: 5)
-“Allah’ın has kulları zina etmez.” (Furkan: 68) buyurur.
Peygamber (a.s) da şöyle buyurur:
-“Zina eden, mümin olduğu halde zina etmez.” (Müslim: 1/24)
Peygamberimiz şirk koşmamaya hırsızlık yapmamaya, çocukları öldürmemeye ve zina etmemeye dair söz alarak kendine biat edenlerin biatini kabul etmiştir.(Ramuz el-Ehadis: 6/3) Bir hadislerinde şöyle müjde vermiştir:
-“Kim dilini, cinsel organını haramdan korumaya söz verirse, ben de cennet için kefil olurum.” (R. Salihın: 3/ 1542)
İnsanın kötülüklerden korunması, yakınlarının da korunmasını sağlayacaktır. Peygamberimiz (s.a.v) der ki:
-“Ana babanıza iyilik edin, ihsanda bulunun ki, çocuklarınızda size itaat etsin. Siz iffetli ve namuslu olun ki, kadınlarınız da iffetli ve namuslu olsun.” (Seçme hadisler: 143/111)