İSLAM’DA REFORM VE RÖNESANS

“İslam’ı tahrip için yeniden düğmeye mi basıldı? Sorusu zihinlerde dolaşıyor. İslam’ı gözden gönülden düşürme çabasını ve kafa karıştırarak fitne çıkarma gayretini hepimiz apaçık görmekteyiz.

Son zamanlardaki, yanlış beyanların, itirazların, zayıf görüşlerin, küllenmiş meseleleri gündeme getirerek masum görünümlü isteklerin ardından gelecek olan buydu zaten.

Kur’an’daki bazı ayetlerin çıkarılması isteği, İslam’a hurafeler karıştığı ve İslam’ın mezarlıklar dini haline geldiği iddiası ve İslam’ın kalıbını değiştirme çabaları, İslam’da Reformu ve İslam’da Rönesans’ı önümüze koymuştur.

Bazı yolların başında şeytan, sonunda da fitne oluyor. Kafa karıştırmanın ve yanlış yönlendirip, yanlış şeyler akla getirmenin vebalinden korkulmuyor. Hele bazıları din adına ve koyu dindar görünümünde Müslümanların iyiliğini istiyormuş havası ile ortaya çıkıyor, insanımızı aldatıyor.

Konuya girmeden şunu açıkça ifade edeyim ki; Bugünkü durum, yabancı olmadığımız bir durum. Tekrar tekrar seyrettiğimiz film. Senaryo aynı, oynayanlar değişik. Evet senaryolar yazılıyor, zaman zaman sahneye konuyor. Suflörler aynı, oyuncular aynı, konu da aynı…

Bazılarına Kur’an’da Cenab-ı Allah soruyor: “Feeyne tezhebün” (Nereye gidiyorsunuz?)  diye …

Şimdi bakalım Reform ve Rönesans’ın ne demek olduğuna:

REFORM: Daha iyi duruma getirmek gayesiyle yapılan değişiklik,değiştirme demek.

RÖNESANS: 15. y.yılda Avrupa’da çeşitli sebeplerle doğan ilim ve sanat hareketidir.

Rönesans, yeniden doğuş demektir. Başka bir ifadeyle de yenilik hareketi manasına gelir.

Hıristiyan aleminin düzenlediği Haclı Seferleri sonunda batılı, gözünü açmış, bozulan, baskı ve zulüm uygulayan Hıristiyanlıkta düzeltmeler yapmıştır. Bunun adına da Rönesans denmiştir.

0

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir